Skip to main content

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Heeft u vragen? Haal diep adem – wij hebben de antwoorden.

Wat zijn Breathe Right® neusstrips?

Breathe Right® neusstrips zijn flexibele kleefstrips met twee buigzame strookjes die zachtjes de neus/neusgaten openen voor een betere luchtdoorstroming door de neus waardoor u beter adem kunt halen. Breathe Right® neusstrips zijn vrij van medicatie en bedoeld om direct uw neus vrij te maken en verstopping te verlichten, en dat voelt u meteen.

Zijn Breathe Right® neusstrips vrij van medicatie?

Ja! Breathe Right®-neusstrips zijn een medicatievrije manier om neusverstopping te verlichten.

Waar kan ik Breathe Right® neusstrips kopen?

Breathe Right® neusstrips zijn te vinden in het verkoudheidsschap of in het schap met slaaphulpmiddelen bij uw drogist.

Hoe werken Breathe Right® neusstrips?

Elke Breathe Right® neusstrip is uniek ontwikkeld met flexibele kleefstrips met twee buigzame strookjes die losjes plakken op het gedeelte boven elke neusvleugel. Terwijl de strookjes proberen om terug te bewegen naar hun oorspronkelijke vorm, tillen ze zachtjes de zijkanten van de neus op, waardoor uw neus meteen opengaat en u meteen verlichting voelt.

Hoe moet ik de Breathe Right® neusstrips gebruiken?

Reinig de huid
De plakzijde zal niet goed blijven zitten op een natte, vette of gehydrateerde huid, dus was en droog uw neus vóór gebruik.

Maat is belangrijk
Onze strips zijn verkrijgbaar in verschillende maten en voor verschillende huidtypen  waardoor u gemakkelijk de beste strips voor uw neus kunt kiezen.

De juiste plek
Plaats de plakzijdes van de neusstrip recht boven de plek waar uw neusvleugels uitsteken.

Gemakkelijk ademen
Wrijf zachtjes over de neusstrip om zeker te zijn dat deze goed vastzit op uw neus. U kunt meteen al beter ademhalen.

Verwijderen
Was uw gezicht 10 seconden lang met warm water. Trek de neusstrip vanaf de zijkanten van de neusvleugels naar het midden los.

Hoe weet ik welke maat Breathe Right® neusstrip de juiste voor mij is?

Over het algemeen adviseren wij de maat Small/Medium voor kinderen (en mensen met een kleine neus) en Large voor volwassenen. Vind uw perfecte strip.

Kan ik de Breathe Right® neusstrips doormidden knippen, zodat ze beter passen?

Nee. Als u de Breathe Right® neusstrips doormidden knipt, doet u daarmee de werking van het product teniet en kan het zijn dat ze helemaal niet werken. Als u een kleinere strip wilt, kunt u kiezen voor de maat Small/Medium.

Wie heeft baat bij Breathe Right en wanneer kunnen de neusstrips het beste worden gebruikt?

De voordelen van Breathe Right®-neusstrips – meer lucht, beter ademhalen – zijn niet beperkt tot een verstopte neus door allergieën, of nachtelijke neusverstopping. Integendeel: Breathe Right®-neusstrips kunnen u altijd en overal helpen beter adem te halen. Breathe Right®-neusstrips maken de neus zachtjes vrij, zodat u meteen merkt dat u gemakkelijker door de neus kunt ademen. Of u ze nu gebruikt voor algemene gezondheid & welzijn, ter ontspanning of tijdens lichte inspanning, Breathe Right®-neusstrips helpen u altijd en overal om beter adem te halen.

Hoe werken Breathe Right® neusstrips voor een verstopte neus?

Een verstopte neus – door verkoudheid of een allergie – beperkt de al kleine ruimte voor ademhalen in de neus, waardoor ademhalen door de neus lastiger is. Breathe Right®-neusstrips verwijden de neusgaten, waardoor u gemakkelijker lucht binnen krijgt en meteen verlichting voelt.

Kunnen Breathe Right® neusstrips helpen tegen snurken?

Als u last heeft van een verstopte neus, absoluut! Van Breathe Right®-neusstrips is bewezen dat ze meteen een nachtelijke neusverstopping verlichten. Doordat ze uw neus openen voor meer lucht, bieden de Breathe Right®-neusstrips verlichting die u meteen voelt. Zo helpen de neusstrips om snurken tegen te gaan.

Als u denkt dat uw gesnurk een symptoom is van een ernstige aandoening, zoals slaapapneu, raadpleeg dan uw arts. Breathe Right® neusstrips zijn niet bedoeld ter behandeling van slaapapneu.

Kunnen Breathe Right® neusstrips mij echt helpen slapen?

Ja, dat kunnen ze! Beter ademhalen staat gelijk aan beter slapen. Zelfs kleine ademhalingsproblemen kunnen ervoor zorgen dat u blijft draaien in bed, onrustig en onregelmatig slaapt, vaak wakker wordt, of vermoeid wakker wordt. Breathe Right®-neusstrips openen uw neus, zodat u weer beter adem kunt halen.

Hoe werkt Breathe Right voor mensen met een afwijkend tussenschot?

Miljoenen mensen hebben last van een afwijkend tussenschot – een verbuiging in het kraakbeen of bot dat de neusgaten binnen in de neus van elkaar scheidt. Tot de symptomen behoren blokkering van de luchttoevoer door één of beide neusgaten, moeite met slapen, chronische neusverstopping en luid ademhalen en snurken. Hoewel Breathe Right®-neusstrips niet mogen worden gezien als een alternatief voor chirurgische correctie, kunnen ze u helpen beter door de neus te ademen en gemakkelijker lucht op te nemen. Beter nog: ze kunnen verlichting bieden die u meteen voelt.

Wie kan Breathe Right® neusstrips gebruiken?

Iedereen kan Breathe Right®-neusstrips gebruiken! Breathe Right is veilig voor volwassenen, en dankzij het feit dat ze vrij van medicatie zijn, zijn de strips in de kleinere maten ook geschikt voor kinderen ouder dan 5 jaar. Onze transparante/doorzichtige strips zijn geschikt voor de gevoelige huid. U kunt ze dus zonder bedenken gebruiken – wie of waar u ook bent!

Wie mag de Breathe Right® neusstrips niet gebruiken?

Kinderen jonger dan 5 jaar en mensen met een latexallergie mogen de Breathe Right®-neusstrips niet gebruiken.

Zijn Breathe Right® neusstrips veilig voor kinderen?

Ja, Breathe Right® neusstrips zijn veilig voor kinderen ouder dan 5 jaar. De maat Small/Medium past doorgaans het beste op de neus van een kind. Wij adviseren ouders om hun kind te helpen bij het aanbrengen en verwijderen van de strips.

Maken jullie nog steeds Breathe Right® neusstrips voor kinderen?

Hoewel we geen Breathe Right® neusstrips specifiek voor kinderen maken, zijn onze strips in maat Small/Medium het best geschikt voor de neus van een kind. Breathe Right® neusstrips zijn veilig voor kinderen vanaf 5 jaar (hoewel wij de ouders van jonge kinderen adviseren hun kind te helpen bij het aanbrengen en verwijderen van de strips). Bekijk onze details over hoe u de Breathe Right® neusstrips aanbrengt en verwijdert.

Wat is het verschil tussen Breathe Right® neusstrips Clear* en Original*?

Breathe Right® neusstrips Gevoelige Huid/Transparent* werken op dezelfde manier als onze neusstrips Normale Huid/Beige.

De gebruikte materialen zijn echter net even anders. Het materiaal van de neusstrip Normale Huid/Beige is poreuzer – als de strip uit de verpakking wordt gehaald en in aanraking komt met lucht, wordt de kleverigheid van het kleefmiddel geactiveerd, waardoor er een lijmachtige consistentie ontstaat. De strip voor de Gevoelige Huid/Transparent werkt op de tegenovergestelde manier. Het materiaal is non-poreus en voorkomt dat het kleefmateriaal in aanraking komt met lucht, waardoor de strips na gebruik gemakkelijker te verwijderen zijn. Als u dus een droge of gevoelige huid heeft, zijn de strips Gevoelige Huid/Transparent waarschijnlijk perfect voor u!

* of ze nu Original, Beige of Classic in de naam hebben, deze producten hebben verschillende beschrijvingen in verschillende landen, maar het gaat allemaal om hetzelfde product.
* of ze nu Clear, Transparent of Sensitive in de naam hebben, deze producten hebben verschillende beschrijvingen in verschillende landen, maar het gaat allemaal om hetzelfde product.

Hoelang kan ik de Breathe Right® neusstrips gebruiken?

Breathe Right® neusstrips kunnen dagelijks worden gebruikt. Gebruik ze echter niet langer dan 12 uur op een dag. Stop met het gebruik als u uitslag krijgt of als uw huid geïrriteerd raakt. Elke strip is voor eenmalig gebruik – gebruik ze geen tweede keer, maar pak een nieuwe strip.

Wat is de beste manier om Breathe Right® neusstrips te verwijderen?

Was uw gezicht 10 seconden lang met warm water, til dan voorzichtig de uiteinden van de strip op en trek hem eraf. Het is hierbij belangrijk voorzichtig te werk te gaan. Hoe langzamer, hoe beter. U kunt de strips ook verwijderen als u onder de douche staat.

Zal de strip een vlek op mijn neus achterlaten als ik die verwijder?

Verwijder uw Breathe Right®-neusstrip altijd terwijl u uw gezicht wast met warm water of als u onder de douche staat. Verwijder de strip altijd voorzichtig.

Er kan een reactie ontstaan op de plek van gebruik, zoals rode vlekken, irritatie, pijn, vervelling of zelfs bloed. Hypergevoelige reacties, waaronder uitslag, jeuk en zwellingen, kunnen voorkomen bij het gebruik van de neusstrips. Als dit het geval is, stop dan met het gebruik.

Kan ik dezelfde neusstrip meer dan één keer gebruiken?

Breathe Right®-neusstrips zijn alleen bedoeld voor eenmalig gebruik. Gebruik ze niet opnieuw, want de kleefstof is niet ontworpen om meerdere keren te worden gebruikt. Breathe Right®-neusstrips mogen niet langer dan 12 uur op een dag worden gebruikt.

Bevatten Breathe Right® neusstrips latex?

Breathe Right® neusstrips zijn gemaakt met een kleefmiddel van medisch niveau. De verpakking van het product bevat natuurlijk rubberlatex, wat een allergische reactie bij sommige gevoelige individuen kan veroorzaken. Mensen met een latexallergie kunnen de Breathe Right®-neusstrips beter niet gebruiken.

Bevatten Breathe Right® neusstrips gluten?

Breathe Right® neusstrips bevatten geen gluten.

Kunnen Breathe Right® neusstrips verlopen?

Op alle Breathe Right® neusstrip-producten staat een houdbaarheidsdatum op de buitenverpakking vermeld.

Vrij van medicatie en veilig samen met medicijnen

Adem beter, slaap beter

Helpen snurken verminderen voor een betere nachtrust

Klinisch bewezen dat ze neusverstopping verlichten

Verlichten neusverstopping door verkoudheid

Verlichten neusverstopping

Adem beter, voel u beter

Krijg meer lucht. Beter ademhalen begint bij ons

This site is registered on wpml.org as a development site.